Toto je archívna verzia webu, aktuálne informácie nájdete na www.sng.sk
English Vyhľadávanie
Preskočiť navigáciu Preskočiť na podmenu
SNG

Čo všetko sa práve deje v SNG?

Povinností, úloh a plánov máme v SNG mnoho, preto stále neúnavne pracujeme na rôznych úrovniach. Ďakujeme, že pri nás väčšina z vás stojí s porozumením a podporou. My sa vám to snažíme postupne odplácať dobre odvedenou robotou, aby sme dostali galériu, akú si všetci zaslúžime – plnú expozícií a výstav, vybavenú všetkými službami a do detailov, ponúkajúcu umenie, vzdelanie, oddych aj zábavu. Tu je niekoľko hlavných vecí, ktoré nás práve naplno zamestnávajú:

Snímka obrazovky 2023-04-12 o 8.58.59.png
  • Do galérie a administratívnej budovy každým dňom pribúda nový nábytok, ktorým zariaďujeme výstavné priestory, oddychové zóny, nádvorie aj kancelárie. Na svoj interiér čakajú aj kaviareň a kníhkupectvo Ex Libris v SNG, ktoré pre vás zatiaľ fungujú v pop-up forme.
  • Plníme depozitár dielami, ktorých je v zbierkach SNG viac ako 80 000. Proces ich sťahovania je náročná záležitosť a potrebuje svoj čas, aby sa všetky diela dostali bezpečne na svoje nové miesta.

JS_D1A9389.jpg

  • Okrem diel sa do novej administratívnej budovy presúvajú aj zamestnankyne a zamestnanci SNG, ktorí dočasne sídlili v Hurbanových kasárňach.
  • Naši reštaurátori a reštaurátorky majú stále plné ruky práce so starostlivosťou o diela, či už pred ich vystavením, sťahovaním, alebo cestou na výpožičku.

JS_D1A9529.jpg

  • Pripravujeme pre vás prvé dve expozície (z celkovo šiestich), na ktoré sa môžete tešiť už koncom júna. Uvidíte v nich najlepšie diela zo zbierok SNG na témy MODERNA a SAKRÁLNE UMENIE.
  • Nezaháľame ani s prípravami na finále medzinárodnej umeleckej súťaže pre mladých Máš umelecké črevo?, ktorá vyvrcholí vernisážou finálových prác 4. mája a vyhlásením víťazov či víťaziek o deň neskôr. Viac info

307006562_5668003829886725_643411704238968731_n.jpg

  • Od decembrového (po)otvorenia vás sprevádzame zrekonštruovaným areálom SNG na obľúbených komentovaných prehliadkach. Pripravili sme ich v slovenčine, angličtine aj v slovenskom posunkovom jazyku dohromady pre stovky zvedavých ľudí. A keďže záujem o ne neutícha, v komentovaných prehliadkach plánujeme pokračovať. Onedlho poskytneme sprievod aj pre nevidiacich a slabozrakých. https://www.sng.sk/sk/bratislava/programy

DSC03626.jpg

  • Neprestávame robiť ani programy pre materské, základné aj stredné školy, ktoré máme vybookované až do leta! Zároveň sa venujeme deťom aj mladým na dlhodobých kreatívnych kurzoch.
  • Pokračujeme v nahrávaní nášho Podcastu SNG, ktorý si doteraz vypočulo viac ako 15 000 ľudí. Na nový diel so zaujímavými hostkami a hosťami sa môžete tešiť každý tretí týždeň.
  • Komunikujeme, vybavujeme a manažujeme všetko potrebné, čo sa týka prenájmov priestorov SNG. Záujem o ne je veľmi veľký a s tým súvisí aj veľa práce, ktorú musíme zvládnuť.
  • Venujeme sa aj rôznym spoluprácam, ktoré do SNG prinášajú pestrý program. Vďaka tomu si napríklad môžete pozrieť premietania Kina Lumière v kinosále SNG alebo sa zastaviť na predstavení v rámci tanečného festivalu Nu Dance Fest. https://www.sng.sk/sk/bratislava/programy/aktualne-programy

DSC07087.jpg

  • Rozvíjame projekt, v ktorom spolu s naším nórskym partnerom Sørlandets Kunstmuseum skúmame, ako môžu digitálne technológie rozšíriť zážitok z návštevy galérie. V rámci projektu sme zatiaľ vytvorili mobilnú aplikáciu atlas.sng.sk, ktorá vám priblíži príbehy vystavených umeleckých diel a zaujímavé miesta v novej SNG. Viac info o projekte.

atlas-screenshots-diela.jpg

  • V spolupráci so Starým Mestom kultivujeme priestor pred jedným z vchodov do SNG, ktorý sa onedlho stane novou verejnou oddychovou zónou.
  • Na to, aby sme zvládli toto všetko spolu s množstvom iných vecí, nás musí byť viac, a preto sme od decembra usilovne prijímali nových kolegov a kolegyne na rôzne pracovné miesta. Najviac sme rozšírili tím návštevníckeho servisu, aby ste sa u nás cítili čo najlepšie a boli sme pripravení na každú situáciu. Práve teraz hľadáme šikovného človeka do tímu lab.SNG - inzerát tu.


 
 
 

Kontakt Facebook Youtube Mapa stránky
Vyhlásenie o prístupnosti Správca obsahu Technický prevádzkovateľ
Slovenská národná galéria © 2024  
Powered by Cyclone3 of Comsultia
Newsletter